Wie de Stalen Neus past, trekt hem aan

Er zijn stilettomensen, teenslippermensen, sneaker- en sandalenmensen. Allemaal anders maar ook allemaal hetzelfde, met schoenen die je draagt om ergens naartoe te gaan of om er mooi uit te zien. Van A naar B, van date naar date. Maar ik, ik ben niet gemaakt om te dragen op een date. Niet gemaakt om te dragen in de sportschool of voor een korte wandeling naar de kopieermachine. Ik ben er om te dragen wanneer er hard gewerkt moet worden. Wanneer het nodig is om de status quo een schop te geven. Wanneer iemand naast zijn schoenen loopt en er een deuk in dat ego moet worden getrapt. Ik ben er niet voor stiletto mensen of sneakermensen. Ik ben er voor mensen met lef, de stalenneuzenmensen.

Het leven van een Stalen Neus loopt niet altijd op rolletjes. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Soms word je vies nagekeken door een pump of loopt een sneaker je snel voorbij. Bij het zoeken van een paar schoenen dat net zo is als ik heb ik vaak weinig succes. Op sommige momenten zakt de moed me dan in de schoenen, je vraagt je dan af: doe ik er wel toe? Hoor ik er wel bij?

Een tijdje terug liep ik door een steegje waar ik een vreemd geluid hoorde. In een hoekje trof ik een huilende sandaal aan die het gevoel had er niet bij te horen. Ik was dus niet de enige die dit ervaarde.

Ik heb vaak genoeg geprobeerd in andermans schoenen te staan om te ontdekken wat ons nou zo anders maakt. Wat blijkt? Eigenlijk niet zo heel veel. Er zijn zat stiletto’s, sneakers en sandalen die het ook gehad hebben met de status quo. Die ook tegen het zere been willen schoppen en die klaar zijn met het zijn van een voetveegje. Het zijn van een Stalen Neus gaat niet om hoe je eruit ziet, als wat of wie je bent geboren of wat je in je dagelijks leven doet. Het zijn van een Stalen Neus is een houding, een manier van leven. Wij hoeven niet met onze Stalen Neuzen dezelfde kant op te wijzen, maar samen staan we in ieder geval sterk met beide benen op de grond. Het zit in ons DNA.

Dus ook al ben je een sneakermens, een stilettomens of een teenslippermens. Trek je stoute schoenen aan, schop tegen de status quo en help mee aan een wereld waar iedereen zichzelf durft te zijn. Want iedereen kan, diep van binnen, een Stalen Neus zijn.

 
 

De Stalen Neuzen Visie

Wij zien dat er binnen deze maatschappij een status quo heerst die doorbroken moet worden. Door te schoppen tegen deze norm willen wij verandering teweeg brengen waardoor mensen losbreken uit de eenheidsworst en iedereen binnen de samenleving elkaar accepteert voor wie zij zijn en hoe zij zich voelen. Wij dromen van een wereld waar iedereen zichzelf durft te zijn en waar hokjesdenken iets van het verleden is.

WhatsApp Image 2019-09-27 at 14.09.33(1)