Zoeken
  • Stalen Neuzen PR

5 tips voor een winnende presentatie

Bijgewerkt: 16 nov 2019

De helft. We zijn gewoon al op de helft van onze minor. Vorige week hebben we ons tweede blok EC=MC afgesloten met een tentamen. Maar voor dat zo ver was hebben we natuurlijk ook voor Deloitte gepitcht!

In een presentatie van 7 minuten, (ja dat is bizar kort...) moesten we ons idee waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest overbrengen naar de opdrachtgever.En... Met resultaat! Het heeft even geduurd maar onze eerste winst is binnen! Deloitte heeft ons idee geselecteerd als een van de drie beste ideeën. En die overwinning smaakt natuurlijk naar meer.


Voor dat we verder gaan met ons nieuwe project lijk het me een goed idee om even alle tips voor een geslaagde presentatie op een rijtje te zetten. Want dit Stalen Neusje van de zalm willen we graag met jullie delen:


1. Laat een of twee mensen presenteren. Dat zorgt voor structuur. Het ziet er een beetje chaotisch uit om met een groep van vier een presentatie te geven en om en om een zinnetje te zeggen.


2. Wees enthousiast over wat je vertelt. Je wilt tenminste dat de audience waar je je presentatie aan geeft ook met een enthousiast gevoel jouw presentatie verlaat.


3. Rustig aan! Het lijkt onmogelijk om in 7 minuten je hele verhaal over te brengen. Een logisch gevolg is om erg snel te gaan praten. Zorg er voor dat je ook adempauzes haalt om mensen de info die je overbrengt te kunnen laten verwerken.


4. Zorg voor iets onverwachts. Voeg iets toe aan jouw presentatie wat niemand anders heeft. Een filmpje, stukje poëzie en een klein stukje theater doen het altijd goed. Hiermee blijf je ook na de presentatie in gedachten bij je kijker.


5. Weeg het niet te zwaar voor jezelf. We zijn allemaal mensen. Niemand neemt het je kwalijk als je een keer je tekst vergeet, de techniek eventjes niet meewerkt of je jezelf verspreekt. Fouten maken is menselijk. Jezelf herpakken vereist discipline en doorzettingsvermogen. Daarmee laat je kracht zien.


Met deze vijf tips kun jij ook een spetterende presentatie neerzetten!


Stalen Neuzen PR.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stalen Neuzen

Tel.: +31 6 29 17 44 14

Wijnhaven 107
3011 WN Rotterdam

©2019 door Stalen Neuzen. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now