Zoeken
  • Stalen Neuzen PR

Chaos, paniek, help er is een crisis!

Een datalek, boze klanten, chaos in de tent, wat nu? Paniek, stress, help! Zo begon onze donderdagochtend op 28 november. Relax, je hoeft je geen zorgen te maken er was geen datalek bij Stalen Neuzen PR. Maar wat was er dan wel aan de hand?

Als onderdeel van de minor PR: Creating Stories mocht Stalen Neuzen PR samen met onze collega bureaus de strijd aan gaan tegen de Hogeschool Amsterdam. Wat we moesten doen? Het zo goed mogelijk oplossen van een crisis, in dit geval een gehackte bank X met datalek als gevolg.


Gelukkig werden we niet zomaar het diepe ingegooid. Eerder die week kregen wij al flink wat tips mee van Dick van Gooswilligen van Sterk Werk Communicatie om de crisis battle te overleven, tips die je in alle chaos toch iets sneller vergeet dan je eigenlijk wilt toegeven.


Gelukkig schiet je toch snel weer in je rol en dat is maar goed ook! Als voorzitter van het CCT team had ik flink wat werk te doen. De tijd vloog voorbij, persconferenties werden gegeven en ondertussen werd er ook nog eens een hoop gelachen. Als afsluiter heb ik nog een knallende presentatie mogen geven. Wat ging goed en wat ging beter? Na de presentatie begon de echte spanning pas, wie oh wie zou er toch gewonnen hebben? Het resultaat: we hadden de strijd niet alleen overleefd maar ook nog eens gewonnen!


Hier een videoverslag van de dag van de journalisten van Hogeschool Rotterdam:


We hopen natuurlijk dat je nooit in zo’n situatie terecht komt, maar we willen je toch nog wat tips meegeven als je onverwachts toch in een crisis terecht komt.


Bereid je altijd voor op de dag waarvan je hoopt dat hij nooit zal komen. Een goede voorbereiding is key in een moment van onrust.

Over onrust gesproken, probeer zelf rustig te blijven er is al chaos genoeg om ons heen!

Vergeet niet goed te communiceren. Is iedereen wel op de hoogte en komt de kernboodschap wel goed naar voren? Dit zijn vragen die je jezelf echt moet stellen, wil je een crisis overwinnen.

Toon empathie en begrip, het is immers niet alles voor jou vervelend!


Wat zou jij doen als jouw bedrijf opeens gehackt wordt? Heb jij dan al een communicatieplan klaarliggen? Nee, oei dan zou ik toch nog eens nadenken over de eerste tip die we je net hebben meegegeven. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact met ons op!


Namens Stalen Neuzen,


Jitske.


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stalen Neuzen

Tel.: +31 6 29 17 44 14

Wijnhaven 107
3011 WN Rotterdam

©2019 door Stalen Neuzen. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now