Zoeken
  • Stalen Neuzen PR

Tips voor een goede werksfeer binnen jouw team

Soms moet je even door de zure appel heen bijten. Je begint vol goede moed aan een project maar gaandeweg wordt de werksfeer als maar slechter. Klinkt herkenbaar? Dit is natuurlijk niet goed voor de groepsdynamiek en de voortgang van het project. Stalen Neuzen PR heeft ook last gehad van een slechte werksfeer en hier hebben wij zeker van geleerd. De sleutel naar succes? Een gestructureerde manier van werken. Aan de hand van onze learnings hebben wij een aantal tips opgesteld zodat jij en jouw team er weer helemaal bovenop kunnen komen.

Maak een to do list: misschien een tikkeltje cliché maar het is oh zo handig. Maak voor de hele periode een to do list met concrete deadlines. Door middel van een to do list creëer je rust in het team en is goed te zien hoe de voortgang er voor staat. Zo staan alle (Stalen) neuzen dezelfde kant op.


Zorg voor goed timemanagement: zorg er voor dat er iemand binnen jouw team Pietje Precies is. Bedenk met elkaar hoeveel tijd er nodig is per taak en maak vanuit daar een planning per dag. Pietje Precies heeft de verantwoordelijkheid over het volgen van de planning, want niets zo vervelend als taken die worden opgeschoven. Door middel van goed timemanagement wordt er gezorgd dat de last van het project over de gehele periode gelijk is verspreid, zodat niet alles nog last minute gedaan moet worden.


Maak een duidelijke planning per dag: een realistische dagplanning zorgt ervoor dat je weet hoe veel tijd beschikbaar is en wat er in die tijd gedaan kan worden, zonder dat er onnodig tijd verloren gaat. Zo neem je per dag ook niet te veel hooi op je vork.


Werk rustig: hoe moeilijk het ook klinkt, probeer rust in de tent te bewaren. Ook al sta je onder druk, probeer dan vooral niet te stressen want zo wordt het hele team opgejaagd. Door middel van rust bewaak je de kwaliteit van de werkzaamheden die gedaan moeten worden en blijft ,niet onbelangrijk, de sfeer binnen het team gezellig.


Stel een werkmethode op: dit zorgt voor rust in het team omdat iedereen precies weet wat de ‘way of work’ is. Een fijne en handige manier om als team op terug te kunnen vallen. Daarnaast is het ook natuurlijk een goede methode om op te vallen bij de opdrachtgever. Bij Stalen Neuzen PR werken wij volgens de Stalen Neuzen Formule. Benieuwd naar deze methode? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!


Met bovenstaande tips zijn wij er van overtuigd dat je zo snel mogelijk de positieve vibe weer te pakken krijgt. Ga vooral niet bij de pakken neerzitten maar ga er weer met volle moed tegenaan. Soms moet je door een dal gaan als team om er daarna weer ijzersterk verder te gaan.


You can do it!


Namens Stalen Neuzen PR,

Isabelle

6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Stalen Neuzen

Tel.: +31 6 29 17 44 14

Wijnhaven 107
3011 WN Rotterdam

©2019 door Stalen Neuzen. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now